Ingefärspäron

Ingredienser och beredning
Till 1 kappe päron tages en kanna sockersirap och 1 skålpund ingefära som hackas sönder i ganska små bitar. Päronen skalas och kärnhusen borttagas med en pennknif från blomändan, derefter kokas de mjuka på sakta eld med lock samt skummas väl; sedan uppläggas de varsamt i syltburk och lagen hälles derpå genom sil. Är det ej nog starkt, kan tagas mer ingefära. Stenpäron (= vilda päron) duga ej härtill.

Recept från: "Mamma", Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se