Ingefärs-Päron

Beredning
1 kappe päron af något hårt slag skalas, kärnhuset urtages. 1 kanna sirap slås i en syltkittel. Päronen iläggas med 1 skålpund ingefära, sönderhackad. Kokas på sakta eld med lock och omskakas samt skummas. När päronen känns mjuka tagas de varsamt upp och nedläggas i en burk, hvarefter lagen påsilas. En påse med ingefära kan läggas i botten på burken.

Recept från: Anna Mörner-Bromanders ”Beskrifningar”, Värmland, 1910 (Umeå, 5244)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se