Hallonsaft som icke kokas

Ingredienser och beredning
12 ort vinsyra upplöses i 1 stop vatten och slås öfver 6 skålpund hallon, som öfvertäckas och få stå 24 tim orörda, samt få sedan sjelfrinna genom ganska tät handduk. Till hvarje halfstop saft tages 1½ skålpund strösocker och man rör sedan till dess sockret är väl smält. Derefter få saften stå så att skum uppgår som väl borttages, och får ytterligare stå till dagen derpå då den är färdig. Förvaras i iskällare eller annan god källare.

Recept från: "Louise Ryding", Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se