Sviskonsoppa från Ljusterö

Ingredienser
½ kg sviskon
¼ kg russin
4 lit vatten
2 dl marsala
2 bitar kanel
½ citron
1 kkp socker
2 msk potatismjöl

Beredning
Vattnet med kanelen påsättes och däri lägges de väl rensade och sköljda bären. Detta får koka tills bären fått svälla väl ut. Nu tillsättes vin, socker och citron. Soppan afredes med potatismjöl utrördt i litet vatten, hvarefter soppan får ett hastigt uppkok, och är nu färdig.

Recept från: Hos landtbrukare Åkerström, Stensvik, Ljusterö, Uppland
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se