Hillo från Gunnarskog

För 6 personer

Ingredienser
2 lit sur lingonsylt
3 hg skrämjöl
1½ dl sirap

Beredning
Den sura lingonsylten blandas med sirapen, däri iröres skrädmjölet. Ätes som förfriskning mellan målen.

Recept från: Inhyses hustrun Kerstin Andersdotter, Timmeråsen, Gunnarskog, Värmland
Upptecknat: 1904 av Signe Nylén (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se