Äppelgröt från Eftra

För 10 personer

Ingredienser
5 l äpplen
3 l vatten
5 kkp socker
2½ msk potatismjöl

Beredning
Äpplena skalas och befrias från kärnhus, stjälk och fluga. Sköljes och skäres i bitar, läggas sedan i vattnet och får koka sönder. Smaksättas med sockret och afredas med potatismjölet utrördt i litet vatten.

Recept från: Tillagad av Sofia Bengtsson, Uglarps by, Eftra, Halland
Upptecknat: 1903 av Allie Frennesen (Uppsala, 29403:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se