Vridna hjortron från Norrbotten

För 6 personer

Ingredienser
3 lit färska hjortron
3 kg socker

Beredning
De vackraste bären från skiljes. De sämre vrides genom en silduk. Den saft som därvid fås, blandas med sockret, och de vackra bären nedlägges i detta. Får ett uppkok. Serveras med vispad grädde.

För längre tid plockas de på flaskor, som hartsas el paraffineras. Hålla sig utmärkt bra och äro mycket omtyckta.


Recept från: Norrbotten
Upptecknat: 1912 av Maja Nordmark

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se