Vinbärskräm från Mora

För 5 personer

Ingredienser
½ l vinbär
1 l vatten
1 kkp socker
1 stång kanel
3 msk potatismjöl
1 kkp vatten
1 ½ l mjölk

Beredning
Bären rensas, sköljas sättas på i kallt vatten att koka tills de gå sönder. Kanelen och sockret tillsättas. Bären passeras, få nya koka upp, då afredes med potatismjöl utrördt i litet vatten. Upphälles att svalna. Serveras med mjölk.


Recept från: Skeri Karin Andersdotter, gift med jordbrukaren Jöns Glad, Lisselbyn, Mora, Dalarna
Upptecknat: 1902 av Mejt Skeri (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se