Sviskonsoppa från Mo

För 4 personer

Ingredienser
1 kkp risgryn
15 st sviskon
¾ msk potatismjöl
1 bit kanel
3 l vatten
20 st russin
2 ½ msk sirap

Beredning
Grynen sköljas och påsättas tillsammans med vattnet och kanelen att koka. Sviskonen och russinen sköljas samt kokas i en kastrull för sig, tills de äro mjuka. Då grynen äro färdigkokta, tillsättas sviskonen och russinen jämte det vatten hvari de kokat. Sedan afredes soppan med potatismjölet, utrördt i vatten, samt afsmakas med sirap.

Recept från: Målarhustrun Sigrid Boström, Mo, Ångermanland
Upptecknat: 1903 av Lisen Carlsson (Uppsala, 29403:22)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se