Surt blåbärsmos från Surahammar

Ingredienser
5 l blåbär
1/3 l vatten

Beredning
Blåbären och vattnet kokas tillsammans i 10 min, skummas och hälles genast på torra, varma buteljer, hvilka därpå korkas och hartsas. Förvaras till vintern och användes till kräm.

Recept från: Kassör Albert Halldin, Surahammar, Västmanland
Upptecknat: 1898 av Olga Bolling (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se