Saftsoppa på blåbärssaft från Ljusterö

Ingredienser
1 l blåbärssaft
3 l vatten
1 kkp sirap
1 kkp socker
2 rågade msk potatismjöl

Beredning
Vattnet jämte saften påsättes. Så snart detta kokat uppafredes soppan med potatismjölet utrört i litet vatten; därefter tillsättes socker och sirap.

Soppan serveras med skorpor.

Recept från: Tillagad hos landtbrukare Åkerström, Stensvik Ljusterö, Uppland
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se