Saftsoppa med hallonsaft från Mora

För 6 personer

Ingredienser
2 l vatten
1 kkp russin
½ kkp röda sagogryn
1 bit kanel
2 kkpr söt hallonsaft
1 kkp vatten
2 msk potatismjöl

Beredning
Gryn, russin och kanel påsättes i kallt vattten, får koka tills grynen blir klara omkring ¼ timme. Då tillsätts hallonsaft, hvarefter det får koka upp och soppan afredes med potatismjöl utrördt med litet vatten. (Ätes kall eller varm).


Recept från: Lagad af Greta Mörk, gift med korpralen Mats Mörk, Lisselbyn, Mora, Dalarna
Upptecknat: 1902 av Mejt Skeri 21 juli 1902 (nr 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se