Rabarbersoppa från Tofta

Ingredienser
1 lit färsk rabarber
1 kkp krossocker
½ lit vatten
2 msk potatismjöl

Beredning
Rabarbern sköljes och skäres i bitar. Vattnet kokas upp, rabarber och socker ilägges, och får koka tills rabarbern är mjuk. Potatismjölet utrört i litet vatten tillsättes. Soppan får ett uppkok samt avsmakas.


Recept från:
Lagades hos lantbrukare P Pettersson, Heljarp, Tofta, Skåne
Upptecknat: 1912 av Betty Nordström (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se