Rabarberkräm från Njurunda

För 4 personer

Ingredienser
1 knippe rabarber
4 msk sirap
2 liter vatten
6 msk potatismjöl

Beredning
Rabarbern skäres i bitar och får koka med vattnet, tills den känns mjuk, då mjölet vispas i och krämen får koka upp. Afsmakas med sirapen. Hälles sedan upp at kallna. Ätes med mjölk.


Recept från:
Lagades av fiskarehustrun Anna Hägg, Lörans fiskeläge i Njurunda, Medelpad
Upptecknat: 1902 av Ulla Ruuth (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 05 juli 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se