Päronvälling från Enköpingsnäs

För 6 personer

Ingredienser
2 kkpr torkad frukt, päron och äpplen
2 liter mjölk
2 msk hvetemjöl
1 msk sirap

Beredning
Frukten sköljes i vatten och påsättes att koka mjuk i vatten. Mjölken uppkokas och den färdigkokta frukten nedröres. Soppan afredes med hvetemjölet utrört i litet mjölk. Den får sedan ett uppkok. Afsmakas med sirap. Serveras varm.

Recept från: Madam Karlson, Bärby, Enköpingsnäs, Uppland
Upptecknat: 1901 av Estrid Frigell (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se