Krusbärssoppa från Trolle Ljungby

För 5 personer

Ingredienser
1 lit krusbär
3 lit vatten
2 kkp socker
2 msk potatismjöl

Beredning
Krusbären rensas och sköljes. De påsättas i kallt vatten, och när de kokt en stund tillsättes sockret. Soppan får koka tills bären är mjuka; sedan afredes den med potatismjölet utrördt i lite kallt vatten, och soppan får koka upp.


Recept från:
Lagad hos fiskaren Anders Nilsson, Landön Vaneberga by, Trolle Ljungby, Skåne
Upptecknat: 1904 av Anna Billing (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se