Krusbärskräm från Bäreberg

För 11 personer, däraf 5 barn

Ingredienser
1 liter krusbär, omogna
2 liter vatten
½ tsk stött kanel
3 kkp socker
2 kkp potatismjöl (räcker med ½ kkp potatismjöl)

Beredning
Vattnet, tillsatt med kanelen, kokas upp. De rensade och väl sköljda krusbären iläggas och få sakta koka mjuka. Sockret tillsättes, potatismjölet utröres i litet vatten och iröres sakta och jämnt, så att det ej klimpar sig. Krämen bör då ej koka för häftigt.

Alltsammans får ett godt uppkok. Krämen upphälles att svalna, innan den förtäres. Serveras med mjölk.


Recept från:
Bondhustrun Maria Johansson, Höckgården, Bäreberg, Västergötland
Upptecknat: 1901 av Maria Stigell (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se