Körsbärssoppa från S:t Johannes socken

Ingredienser
Körsbär (söta)
Potatisjöl
Vatten
½ kkp socker

Beredning
Körsbären sköljas, sättas på uti kallt vatten tillsammans med sockret och få koka till dess de äro mjuka, då soppan afreds med det i kallt vatten utrörda potatismjölet.

Recept från: Johanna Åström, mannen ladugårdförman, Händelö, S:t Johannes socken, Norrköping, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Alice Ahlbrandt (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se