Hjortronkompott med vispad grädde

För 6 personer

Ingredienser
5 hg hjortron
1 del vatten
2 hg toppsocker
½ lit grädde

Beredning
Sockret hugges i små stycken, lägges i syltkitteln och vattnet påhälles. När sockret är smält, sättes kitteln öfver elden och lagen får koka, under det den skummas, tills den är klar och simmig, då hjortronen iläggas att koka i 10 minuter.

Slås upp på skål och serveras med vispad grädde.


Recept från: Tillagad av Hulda Gisslén, Norrbotten
Upptecknat: Av Anna Hellgren 29 juli 1903 (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se