Blåbärssoppa från Tanum

Ingredienser
½ lit färska blåbär
3 lit vatten
½ stång kanel
1 kkp socker
1 kkp potatismjöl

Beredning
Påsätt vattnet, blåbären och kanelen, och låt detta koka i 20 minuter, då blåbären frånsilas. Saften sättes åter på elden och sockret iröres. Potatismjölet utröres i litet vatten och ivispas, och soppan får därefter ett godt uppkok.

Denna rätt förkommer här som helgdagsmat på sommarn och hösten, den användes endast till middagsmat med bröd till.

Recept från: Lagades hos arbetaren Olof Sahlberg i Grebbestad, Tanum, Bohuslän
Upptecknat: 1897 av Hulda Larsson (Uppsala, 29403:2)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se