Blåbärskräm från Tössö

För 6 personer

Ingredienser
½ lit färska blåbär
1 lit vatten
2 ½ msk potatismjöl

Beredning
Blåbären, vatnet och sockret få koka tills bären synas mosiga, då tillsättes det i litet vatten utrörda potatismjölet. Krämen får ett hastigt uppkok och slås sedan upp att kallna.

Recept från: Hustru Maria Josefsson, Tössö, Dalsland.
Upptecknat: 1905 av Aina Freudenthal (Uppsala, 29403:4)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se