Blåbärskräm från Skultuna

För 7 personer

Ingredienser
½ lit blåbär
7 del vatten
1 kkp sirap
2 msk potatismjöl

Beredning
Blåbären kokas mjuka i vatten. Sirapen tillsättes och en afredning af potatismjölet vispas i. Sedan får krämen ett uppkok samt hälles upp på fat att kallna.

Recept från: Lagad hos familjen Svahn, Skultuna, Västmanland
Upptecknat: 1904 av Anna Schenström (29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se