Blåbärsgröt från Vagnhärad

Ingredienser
1 liter blåbär
1 liter vatten
Sirap efter smak
½ skålpund rågmjöl (samsiktat)

Beredning
Blåbären kokas med en del af vattnet en stund sedan ihälles sirapen. Af rågmjölet och det öfriga vattnet göres en afredning som nedvispas i de kokande bären och alltsammans får koka en god stund. Ätes kallt med mjölk.

Recept från: Anna Eriksson, Fredriksdal, Vagnhärad, Södermanland
Upptecknat: 1908 av Anna Zimmerman (Uppsala, 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se