Blåbärsgröt från Hudiksvall

För 4 personer

Ingredienser
1 stop blåbär
1 stop vatten
3 msk sirap
7 händer rågmjöl

Beredning
När vattnet kokar ilägges blåbären och sirapen. Sedan bären riktigt mosat sig vispas mjölet i, och gröten får koka några minuter.

Recept från: Hamnarbetare Melcher Aksell och hans hustru Lovisa, Hudiksvall, Hälsingland
Upptecknat: 1904 av Lydia Ahlstedt (Uppsala, 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se