Äpplekräm från Od

Ingredienser
½ stop halfmogna äpplen
2 l vatten
1 kkp sirap
5 msk potatismjöl

Beredning
Äpplena iläggas oskalade i det kalla vattnet och få koka tills de gått sönder, hvarpå äpplena passeras, sirapen tillsättes och krämen afredes med potatismjölet utrört i litet vatten och får ett godt uppkok.

Hvardagar och kalasmat. Ätes om sommaren till middag eller kräm med gräddmjölk som efterrätt.

Recept från: Tillagat af bondhustru, Sammunsby, Od, Västergötland
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se