Äppelsoppa från Ekbyvall

Ingredienser
2 lit vatten
1 ½ hg torkade äpplen och päron
3 msk socker
3 dl sur grädde eller gräddmjölk
1 ½ msk vetemjöl
1 msk smör

Beredning
Äpplena och pärona sköljas och läggas i blöt e stund. De sättas på att koka i det vatten, i vilket de legat i blöt, sockret tillsättes, och de får koka mjuka. Soppan redes av med mjölk utrört i litet av grädden, och får så koka en stund, resten av grädden tillsättes, jämte smöret varefter soppan får ett gott uppkok. Serveras varm.

Recept från: Lagat av hustrun Hilma Zetterman, Björsgården Ekbyvall, Västergötland
Upptecknat: Av Hema Eklund okänt år (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se