Äppelsoppa från Bäreberg

För 11 personer, däraf 5 barn

Ingredienser
1 kkp torkade äpplen
4 liter vatten
2 kkpr sur blåbärssaft
1 rågad kkp potatisgryn
3 kkp socker

Beredning
Äpplena sköljas väl och påsättas i det kalla vattnet att koka väl mjuka. Blåbärssaften, sockret och potatisgrynen tillsättes, och alltsammans får koka, tills grynen äro fullt klara. Soppan upphälles i skål och serveras varm eller kall.

Recept från: Tillagad av bondhustrun Maria Johansson, Höckgården, Bäreberg, Västergötland
Upptecknat: 1901 av Maria Stigell (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se