Äppelkräm från Hvetlanda

Ingredienser
10–12 färska äpplen
¼ kg socker
2 2/3 lit vatten
1 ½ kkp potatismjöl

Beredning
Äpplena skäras i klyftor och urkärnas samt påsättas att koka mjuka i vattnet. Då de äro kokta tillsättes sockret, hvarefter krämen afredes med potatismjölet utrört i litet vatten. Krämen får härefter ett uppkok, afsmakas samt hälles upp att svalna.

Recept från: Brukaren Alfred Hertz och hans hustru Tilda Hertz, Flugeby i Hvetlanda, Småland
Upptecknat: 1904 av Eva Florén (Uppsala, 29403:21)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se