Äppelgröt från Fiskebäckskil

För 6 personer

Ingredienser
6 stora äpplen
1 djup tallrik risgryn
Socker

Beredning
Risgrynen sköljas väl och förvällas sedan i vatten under en kvart. De skalade och i små bitar skurna äpplena kokas med risgrynen i 3 kvart. Gröten smaksättes med socker och serveras med god mjölk.

Recept från: Tillagad af skepparhustrun Fru Olga Martinsson, Fiskebäckskil, Bohuslän
Upptecknat: 1911 av Margit von Brahr (Uppsala, 29403:2)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se