Ärtmjölspannkaka från Rättvik

Ingredienser
1 lit mjölk
1 ½ kkp vetemjöl
1 ½ kkp ärtmjöl
1 tsk salt

Servering: stekt fläsk

Beredning
Av mjöl, mjölk och salt göres en vanlig smet av vilken gräddas tunna pannkakor, vilka serveras med stekt fläsk.

Recept från: Kullan Karin Larsson, Rättvik, Dalarna
Upptecknat: 1912 av Gerda Forsgren (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se