Stuvade stångbönor från Tofta

För 6 personer

Ingredienser
4 kkp bönor
1 l mjölk
3 msk mjöl
Salt
Socker

Beredning
Bönorna, som tagits på efterhösten och saltats ned, ursaltas först. De kokas så i vatten tills de äro mjuka. Mjölken kokas upp och de mjuka bönorna iläggas samt avredes med mjölet och får koka 10 min. Till sist avsmakades stuvningen.

Recept från: Lantbrukarhustru E Pettersson, Heljarp, Tofta, Skåne
Upptecknat: 1912
av Betty Nordström (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se