Stuvade ärter och morötter från Bondkyrka

Ingredienser
½ lit ärter
1 knippe morötter
Persilja
Socker
Salt
Smör
Vetemjöl
Vatten

Beredning
Ärterna spritades, morötterna skrapades och skuros i skivor, samt sköljdes jämte ärterna i kallt vatten och sattes på att koka i hett vatten. Då ärter och morötter voro färdigkokta kryddades de med salt, socker, den hackade persiljan och smör. Sedan avreddes stuvningen med litet vetemjöl utrört i vatten, fick ett uppkok samt avsmakades.

Recept från: Lägenhetsägaredottern Synneve Eriksson, Marieberg, Bondkyrka, Uppland
Upptecknat: 1911 av Lisa Hellsten (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se