Stufvade torra gröna ärter från Vetlanda

Ingredienser
½ lit ärter
1-2 msk smör
Hvitpeppar
Salt
Vatten

Beredning
Ärterna lägges i blöt helst aftonen förut. Påsättes i kallt vatten att koka tills de blir mjuka. Då tillsättes litet hvitpeppar och salt, jämte smöret. Om så behöfves redes ärterna med lite mjöl och vatten.

Recept från: Amanda Holmgren, Flugeby, Vetlanda, Småland
Upptecknat: 1905 av Sigrid Fredriksson (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se