Stufvade sockerärter från Norberg

För 5 personer

Ingredienser
1 liter sockerärter
1 liter vatten
1 tsk persilja
1 msk mjöl

Beredning
Ärtskidorna sköljes och skäres midt itu. Vatten påsättes i en kastrull. När detta kokat upp, ilägges de skurna ärtskidorna, hvilka få koka tills de blir mjuka. När ärtskidorna bli inemot kokta, ilägges den skurna persiljan. Om så behöfves göres en afredning af litet vatten och mjöl, hvilken tillsättes när ärtskidorna äro kokta. De afsmakas och serveras till kött- och fläskrätter.

Recept från: Jordbrukarenkan Karolina Ersson, Rosendal, Norberg, Västmanland
Upptecknat: 1898 av Hulda Pettersson (Uppsala, 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se