Stufvade gula ärter från Norberg

För 6 personer

Ingredienser
11/3 liter ärter
3 liter vatten
1 hg fläsk
1 tsk salt

Beredning
Ärterna rensas och sköljas samt påsättas jämte fläsket, som skall ge ärterna smak, i kallt vatten. När de kokat upp, få de sakta koka, tills de blir färdiga. Under tiden röres om en och annan gång. Varmt vatten påspädes om så behöfves. När ärterna äro färdiga, afsmakas de med salt och serveras.

Recept från: Jordbrukaren Johan Johansson, Rosendal, Norberg, Västmanland
Upptecknat: 1898 av Hulda Pettersson (Uppsala, 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se