Stufvade gula ärter från Häfverö

Ingredienser
2 lit gula ärter
Vatten
1 msk hvetemjöl
Salt
1 msk potatismjöl

Beredning
Ärterna rensas och sättes på i kallt vatten och får koka, tills de kännas mjuka. Mjölet utröres i litet kallt vatten och ärterna afredas och få ett uppkok. Afsmakas med salt. Serveras till stekt fläsk.

Recept från: Bondhustru Ricken Pettersson, Gribby, Häfverö, Uppland
Upptecknat: 1905 av Anna Bergström (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se