Stufvade gröna ärter från Gökhem

För 6 personer

Ingredienser
1 lit färska, gröna ärter
1 lit vatten
1 ägg
1 liten kkp grädde
1 msk hvetemjöl
Litet salt efter smak

Beredning
Då vattnet kokar ilägges ärterna, hvilka sedan få koka tills de känns mjuka, då de afredas med en redning af ägget, mjölet och gräddem, hvarefter det kalla smöret – samt om så fordras – litet salt – tillsättes.

Serveras till kokt fläsk. Söndagsrätt (middag).

Recept från: Tillagad i Bergsgården, Gökhem, Västergötland
Upptecknat: 1900 av Anna Sylvén (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se