Stufvade bondbönor med sill från Kimstad

För 6 personer

Ingredienser
1½ lit sprängda bondbönor
1 lit sprängda ärter
2 lit vatten
2 msk persilja
½ lit mjölk
2 msk salt
3 msk socker
1 msk smör

Beredning
Bönor och ärter läggas i kokande och saltadt vatten. Då de kännas mjuka inställes mjölken jämte redningen. Alltsammans får sedan koka ungefär 10 min. Afsmakas med socker, smör och persilja.

Recept från: Gundla Svensson, arrendator vid Svinsäter, Kimstad, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Ebba Larsson (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se