Stufvade bondbönor från Skara

Ingredienser
1½ lit bondbönor
1 lit mjölk
2 msk hvetemjöl
1 msk socker
1 msk smör

Beredning
Bönorna rensas och kokas mjuka. Vattnet hälles af. Mjölken sättes på och när de kokar redes de af med 2 msk hvetemjöl. Sedan iröres sockret samt det kalla smöret och de kokta bönorna iläggas. Ätes vanligen till stekt fläsk.

Recept från: Torparehustru Johanna Palm, Furuskogen, Skara landsförsamling, Västergötland
Upptecknat:
1905 av M Schröder (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se