Stufvade bondbönor från Dalby

Ingredienser
Bönor
Vatten
Salt
Potatismjöl
Persilja
Smör

Beredning
Bönorna kokas i vatten, tills de äro fullkomligt mjuka, då de afredes med potatismjölet upplöst i litet vatten. Smör och persilja tillsättes, och bönorna afsmakas med salt.

Recept från: Arrendatorshustru Tilda Eriksson, Dalby, Uppland
Upptecknat:
1905 av Beda Löfberg (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se