Stufvade ärter från Skepsås

För 9 personer

Ingredienser
2 l åkerärter
1 lit mjölk
¾ kkp mjöl
Vatten
Salt
Socker

Beredning
Ärterna sättes på i kokande vatten att koka tills de blifva mjuka. Mjölken och mjölet vispas tillsammans och hälles på ärterna, med detta får de koka ungefär 10 minuter, hvarefter de afsmakas med salt och något socker. Serveras till stekt sill.

Recept från: Carolina Isaksson, hustru till fjärdedelsbrukaren August Isaksson, Prästgården, Skepsås, Östergötland
Upptecknat:
1905 av Ruth Ekdal (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se