Stufvade ärter från Östra Skrukeby

För 2 personer

Ingredienser
1 lit ärter
1 lit vatten
1½ kkp mjölk
1 msk mjöl
1 tsk salt
3 kvistar persilja

Beredning
När vattnet kokat upp ilägger man ärterna och låter dem sedan koka på sakta eld tills de äro mjuka. Ärterna afredas med det i mjölken utrörda mjölet, persiljan och saltet tillsättes, hvarefter de åter få koka upp och koka en stund.

Recept från: Daglönaren Alfred Erikssons hustru Lovisa, Bergkullen, Lundby Östergård, Östra Skrukeby, Östergötland
Upptecknat: A
v Elsa Andersson (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se