Skärbönspudding från Örkened

För 3 personer

Ingredienser
1 liter saltade skärbönor
Vatten

Stuvning:
2 msk smör
4 msk mjöl
4 kkp mjölk
4 ägg
Socker
Salt

Beredning
De saltade i tunna skivor skurna bönorna sköljas, kokas i vatten och sköljas på nytt till de blir lagom salta. Smör och mjöl fräses, mjölk spädes på och stuvningen får koka en liten stund. Avsmakas med socker och salt. Sedan lägges bönorna i och sist iröres de uppvispade äggen. Blandningen slås i smord och brödbeströdd form och gräddas i ugn omkr 1 tim.

Recept från: Emma Nilsson, Lönsboda, Örkened, Skåne
Upptecknat: 1911
av Hanna-Lisa Lindgren (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se