Gröna ärter med fläsk från Mora

För 5 personer

Ingredienser
1 lit torkade gröna ärter
2 lit vatten
1 msk salt
1 tsk socker
2 msk hvetemjöl
½ kkp vatten
2 hg fläsk

Beredning
Man sätter på ärterna i kallt vatten, jämt så mycket att det står öfver dem, och späder på mera efter behof. De få koka, tills de bli mjuka, omkring 1½ timme. Då smakas de af med salt och socker och afredas med hvetemjöl utrördt i litet vatten. Det stekta fläsket serveras till. 

Recept från: Lagad av jordbrukarhustrun Skeri Karin Andersson, Lisselbyn, Mora, Dalarna
Upptecknat: Av Mejt Skeri 1902 (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se