Gröna ärter från Bankeryd

För 11 personer

Ingredienser
2 lit spritade ärter
2 lit mjölk
2 msk smör
1 kkp hvetemjöl
Salt
Socker

Beredning
Ärterna sättes på i kokande saltadt vatten (kort spad) och får koka tills de äro fullkomligt mjuka. Ärterna silas upp. Smör och mjöl sammanfräsas och mjölken tillsättes litet i sänder och såsen får koka i 10 min. Ärterna läggas i och stufningen afsmakas med salt och socker. Serveras med salt kött.

Recept från: Hälftenbrukarens hustru Maria Andersson, Attarp, Bankeryd, Skåne
Upptecknat: 1905 av Elin Bergström (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se