Gröna ärter, fläsk och potatis från Biskopskulla

För 5 personer

Ingredienser
1/3 lit ärter
1½ lit vatten
1 msk smör
3 tsk socker
½ tsk ättika
2 msk hvetemjöl
Persilja

Beredning
Ärterna rensades, sköljdes och påsattes i kallt vatten. Då ärterna blifvit nästan färdiga, tillsattes smör och socker. När ärterna voro kokta, afreddes de, persiljan och sist ättikan tillsatttes. Serverades tillsammans med stekt rökt fläsk och potatis, hvilken var brynt i fläskflottet med 2 msk vatten öfver.

Recept från: Carl Viktor Medin, landtbrukare, Vilsberga, Biskopskulla, Uppland
Upptecknat: 1900 av Ester Ågren (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se