Grön ärtsoppa från Dalby

Ingredienser
Ärter
Vatten
Mjölk
Salt
Hvetemjöl

Beredning
Färska spritärter kokas i kallt vatten, tills de äro mjuka, då de påspädas med kall mjölk, sedan får de koka upp och afredas med litet hvetemjöl uppvispat i mjölk. Afsmakas med salt.

Recept från: Arrendatorshustru Emma Lundin, Dalby, Uppland
Upptecknat: 1905 av Beda Löfberg (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se