Färsk ärtvälling från Skultuna

För 4 personer

Ingredienser
1½ lit färska ärter
1 kkp morötter (skurna i småbitar)
2 lit vatten
2 lit mjölk
Persilja
2½ msk hvetemjöl
2 msk socker

Beredning
Ärterna och morötterna kokas i vattnet, tills de äro mjuka, då man häller i mjölken, hvaraf man sparar litet till redningen. Persiljan tillsättes. När alltsammans kokat upp vispar man i en redning af mjölk och mjöl. Vällingen smakas af med sockret.

Recept från: Lagadt hos trädgårdsmästare Lundholm, Forsby gård, Skultuna, Västmanland
Upptecknat: 1904 av Anna Schenström (Uppsala, 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se