Bruna bönor från Västerås

För 7 personer

Ingredienser
4½ lit vatten
1 kkp sirap
1½ kkp hvetemjöl
1½ lit bruna bönor
1 tsk salt
1 msk ättika

Beredning
Bruna bönorna lägges i vatten kvällen förut innan de kokas, sedan sköljes de och ilägges i kallt vatten att koka tills de bli mjuka. Hvetemjölet vispas i kallt vatten och bönorna afredes, får koka upp samt koka i 8-10 min. Bönorna afsmakas med sirap, ättika och salt.

Recept från: Arbetare K E Pettersson, Fridhem, Västerås, Västmanland
Upptecknat:
1904 av Judith Fernblad (Uppsala, 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se