Bruna bönor från Tösse

För 4 personer

Ingredienser
½ kg bruna bönor
2 lit vatten
4 msk sirap
1 msk socker
3 msk potatismjöl
1 tsk salt

Beredning
Bönorna läggas i kallt vatten och få koka tills de kännas mjuka, då tillsätter man sirapen, sockret och saltet och afreder dem med potatismjölet, som man rört ut i litet vatten, hvarpå de få koka i 10 min.

Recept från: Stenarbetarehustrun Maria Dahlqvist, Tösse, Dalsland
Upptecknat:
1905 av Aina Freudenthal (Uppsala, 29403:2)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se